Új elmélet terjed az oltásellenes összeesküvésekben hívő férfiak körében, ami szerint az ő spermájuk igazi aranybánya lesz pár hónapon és éven belül, mert az "tiszta", nem úgy, mint a beoltott embereké, és ezért rengeteg pénzt kereshetnek majd - írta a Vice magazin.

A Vice cikke szerint az elmélet, aminek nincsen semmilyen tudományos alapja, már a koronavírus-ellenes oltások megjelenése óta létezik, de csak mostanában kezdett el igazán terjedni az maszk- és oltásellenes emberek, különösen a férfiak körében. Az oltásellenesek meg vannak győződve arról, hogy a vakcinák tönkreteszik a spermákat és meddőséget okoznak, vagy csökkentik a szaporodási képességet, és emiatt senki sem keresi majd a beoltott emberekét.

Persze tévednek.

A Vice cikke megemlíti, hogy kutatások bizonyították, hogy a koronavírus-ellenes oltások nem befolyásolják a spermiumok minőségét és mennyiségét. Ezt megerősítette a lapnak a Stanford egyetem orvosi tanszékének egyik urológus professzora is.

Ráadásul az oltásellenesek nagyobb eséllyel lesznek covidosok, és a betegség viszont már bizonyítottan meddőséghez vezethet a férfiaknál, valamint merevedési zavarokhoz. Emellett pedig covidból kigyógyult betegek ondójában kimutatták a vírus jelenlétét.

Kapcsolódó

Újra tombol a járvány Amerikában, és ezért most már a beoltatlan embereket hibáztatják

Az Egyesült Államokban újra romlani kezdtek a járványadatok, amiért elsősorban az oltáselleneseket okolják.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!