A budai Vár szívében fekvő Úri utcában, egy műemléképületben bérel jutányos áron önkormányzati lakást Kuna Tibor egykori kormányközeli üzletember, Szijjártó Péter külügyminiszter barátja - tudta meg a 24.hu.

A mára már a kormányzati köröktől eltávolodott Kuna a Budavári Önkormányzattól kikért közérdekű adatok alapján 2018 nyarán – még a kerület fideszes vezetése idején – lakáscserével jutott hozzá az ingatlanhoz. A 74 négyzetméteres lakásért havonta 48 ezer forint bérleti díjat fizet a kerületnek, és az Opten cégadatbázis adatai szerint tavaly november óta a hivatalos lakcíme is itt található.

A 24.hu kiderítette, hogy Kuna egy XVIII. kerületi, 67 négyzetméteres lakást adott az önkormányzati ingatlanért cserébe, ám azt – a tulajdoni lap szerint – a csereszerződés aláírását követő napon vissza is vásárolta az új (ideiglenes) tulajdonosoktól.

Vagyis a cserét csak papíron bonyolították le.

Mint azt korábban mi is megírtuk, éppen így jutott lakáshoz ugyanezen a területen Bayer Zsolt is.

hirdetés

A 24.hu tavaly kinyomozta, hogy rajtuk kívül még Palkovics László innovációs és technológiai miniszter vagy épp Rákay Philip, a Magyar Televízió korábbi vezérigazgató-helyettese is így jutott ingatlanhoz.

Nemrég arról írtunk, hogy a volt budavári polgármester, Nagy Gábor Tamás évekkel ezelőtt szintén olcsón jutott bérlakáshoz a Várban:

Kuna Tibor egyébként egy áfacsalási ügy vádlottja, az ügyészség szerint cégeivel 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be, és ezzel 52 millió forint kárt okozott a költségvetésnek. A vádhatóság két év, öt évre felfüggesztett szabadságvesztést kért rá büntetésként.


hirdetés