Az étkezésért az az osztrák séf felelt, aki korábban már hollywoodi csillagot is kapott a tévéiparban végzett kiemelkedő munkájáért.

Több cikkünkben írtunk már a tegnap este lezajlott 95. Oscar-gála legizgalmasabb, legmeghatóbb és legkínosabb pillanatairól. Ám van olyan része is az estnek, ahová földi halandó csak ritkán teheti be a lábát. A média (és a közösségi média) mindent látó világában azonban már egyre kevesebb aspektusa marad rejtve az ünnepségnek a nagyközönség elől.

Ilyen például az étkezés, hisz enni még a legnagyobb sztároknak is kell. Az InStyle Men most összeszedte, milyen fogásokkal ünnepelt a filmvilág színe-java.

Ahogy írják, az idei esttel együtt immár 29. alkalommal bízták a cateringet Wolfgang Puck sztárszakácsra. Az osztrák származású séfnek több amerikai nagyvárosban van étterme, ezek közül nem egy Michelin-csillagos. E mellett hollywoodi karrierje során több filmben és sorozatban is megfordult, animációs filmekben is szinkronizált. 2017-ben pedig csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-en a tévéiparban végzett munkájáért.

Puck és csapata idén is kitett magáért. A 120 séfből álló brigád egyebek mellett harminc kilogrammnyi wagyu marhahúst, kétezer tojást használt fel, készült 45 kiló konfitált kacsa, feldolgoztak egymázsányi krumplit, csaknem 230 kilogramm csirkehúst, tálaltak 180 kiló füstölt lazacot. Puckhoz csatlakozott a WP Cateringet – Puck egyik cégét – vezető Eric Klein, valamint a Cut London executive séfje, Elliott Grover is, aki egy kis brit hangulatot hozott a menübe. A 2023-as bál különlegessége ennek jegyében a klasszikus Wellington bélszín volt, de a ropogós fish and chips sem maradt el, desszertként hagyományos angol trifle-t kóstolhattak – írja a lap.

Wolfgang Puck (@wolfgangpuck) által megosztott bejegyzés

Szerepelt még az étlapon Oscar-szobrocska formájú füstölt lazac maceszre tálalva, fűszeres tonhal, miso-szezám tölcsérben, cacio e pepe makaróni, tőkehal-bouillabaisse. A hagyományos csirkehúsos pitéről Wolfgang Puck úgy nyilatkozott: a vendégek valószínűleg fellázadnának, ha nem lenne a menüben.

Egy ilyen hatalmas eseményen a sztárséf nemcsak a konyhai munkálatokat követi figyelemmel, hanem egyben házigazda is. Ezt a kitüntetést az 1993-ban elhunyt Irving Lazartól vette át. A most 73 éves szakács pedig ezt a kitüntető munkát legalább az öt év múlva esedékes 100. Oscar-gáláig folytatná.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!