Aki bejelentkezik az ingyenes oltásra, az egyúttal automatikusan átadja az adatait a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodának - írja a 444.

Ahogy arról beszámoltunk, a vakcinainfo.gov.hu címen lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra, a regisztráció segítségével értesülhetünk a legújabb információkról és arról, hogy mikor kerül sor az oltásra.

A regisztráció során el kell fogadnunk a kötelező adatkezelési tájékoztatót, valamint engedélyt adhatunk (ez már nem kötelező a regisztrációhoz) további kapcsolattartásra is.

Ha elfogadjuk az előbbit, akkor azzal ahhoz járulunk hozzá, hogy az adatainkat a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda gyűjtse össze, majd továbbítsa a a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek (NEAK), hogy aztán ez az állami szerv intézze az oltások előkészítését.

hirdetés

Viszont ha valaki bejelöli a második lehetőséget is, akkor azzal engedélyt ad arra, hogy adatait a Rogán-féle Kabinetiroda kezelje, majd tárolásra átadja az Idomsoft Zrt. nevű cégnek.

A második lehetőség ugyan nem kötelező, de kiemelt szöveg figyelmeztet arra a kérdőív elején, hogy akkor kap a regisztráló tájékoztatást a vakcinával kapcsolatos információkról és a további lépésekről, ha jóváhagyja a további kapcsolattartást.

Az Idomsoft 2012 óta állami tulajdonban lévő cég, ami 2010 óta üzemelteti a Nemzeti Választási Rendszert.

A 444 arról is ír, hogy a cég állami kézbe vétele után olyan vezetőket neveztek ki az élére, akik korábban személyesen részt vettek a Fidesz kampányában és szorosan kötődnek a párt vezetéséhez. A cég jelenlegi vezetője, Karlócai Balázs például szerepel egy a Fidesz felsővezetésének eredményváró szobájában készült képen is a 2010-es választások éjszakáján.

"Vagyis olyan ember vezette cég kezébe kerülhetnek választói adatok milliói, aki máig nem tisztázott minőségben részt vett a Fideszt 2010-ben tartós hatalomra juttató választási kampányban" - jegyzi meg a lap.


hirdetés