Kerekesék 2017 óta élnek és dolgoznak az országban és most meglepetésként érte őket, hogy a bevándorlási hivatal elutasította a tartózkodási kérelmüket.


Egy magyar családért mozdultak meg az új-zélandiak. Kerekes Ivett és férje, valamint három gyerekük 2017-ben költözött vállalkozói vízummal az országba. Egy Anzil nevű vendéglátó- és rendezvényszervező vállalkozást üzemeltetnek, az évek alatt beilleszkedtek. Ám most a bevándorlási hivatal elutasította a tartózkodási kérelmüket - írja a Stuff alapján a Telex. Az indoklás szerint nem feleltek meg a vállalkozói tartózkodási vízum minden üzleti követelményének.

„A 7 éves fiam azt mondta nekem: Anya, szerinted ezek az emberek úgy gondolják, hogy nem vagyunk elég jók, ezért kell elmennünk?” - mondta el Kerekes, aki azzal vigasztalta fiát, hogy talán nem nézték át elég jól a papírjaikat.

A letelepedési kérelmet már korábban beadták, és a mostani procedúrát nagyon frusztrálónak élték meg, úgy érezték, újra kell kezdeniük az egész folyamatot. Pedig dolgoztak, fizették az adó, jótékonykodtak.

Őket igazolta, hogy a petíciónak ekkora sikere lett. Most még fellebbezhetnek és bízakodnak:

- kérték.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!