A helyzet iróniája, hogy miközben az állam keményen számonkéri a közintézményeken a tartozásaikat, saját magának is jelentős kifizetetlen számlái vannak. Július végén a költségvetési intézmények összes lejárt adóssága közel 80 milliárd forintot tett ki.


Az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) két budapesti iskoláját záratta be a fővárosi kormányhivatal, arra hivatkozva, hogy a fenntartó 150 milliós közüzemi tartozása veszélyezteti a gyerekek biztonságos nevelését - írta meg a Népszava. A döntés 300 hátrányos helyzetű, zömében sajátos nevelési igényű diákot hagyott bizonytalanságban, és széleskörű tiltakozásokat váltott ki.

A budapesti kormányhivatal nem először szerepel a közintézményi adóslistán, és nem is egyedüliként: a kormányhivatalok nagy része rendszeresen küzd tartozásokkal. Július végén összesen 1,5 milliárd forintnyi lejárt tartozás halmozódott fel a 20 megyei kormányhivatal között, ami egy hónap alatt 124 millió forintos növekedést jelentett.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!