„Ez nem háború. Ez nem csatatér. Látod a csecsemőket, az anyákat, az apákat a hálószobájukban és ahogy a terroristák megölik őket. Ez nem háború. Ez egy mészárlás" – mondta Itai Veruv tábornok.


Legalább 40 csecsemőt és kisgyermeket mészároltak le – néhányukat lefejezték – a gázai határ közelében lévő kibucban a Hamász terroristái – közölte kedden egy helyi forrás.

Nicole Zedek, az i24 News tudósítója megdöbbenve számot be a Sderot melletti Kibbutz Kfar Azában történtekről. A családokat az ágyukban lőtték le. A katonák elmondása szerint voltak kicsik, akiket lefejeztek - írja a New York Post.

„Ezt senki sem hitte volna” – mondta.

Kfar Aza egyike volt annak a számos izraeli kibucnak, amelyet a Hamász megtámadott a hétvégén. Az i24 News szerint mintegy 70 Hamasz-terrorista követte el a Kfar Aza-i mészárlást fegyverekkel, gránátokkal és késekkel.

„Ez nem háború. Ez nem csatatér. Látod a csecsemőket, az anyákat, az apákat a hálószobájukban, a védőszobáikban, és ahogy a terroristák megölik őket. Ez nem háború. Ez egy mészárlás" – mondta Itai Veruv tábornok.

„Ez olyasmi, amit soha életemben nem láttam” – mondta a katonai vezető a megtámadott kibucról. „Ez olyasvalami, amit nagyapáinktól, nagyanyáinktól hallottunk...” tette hozzá.

A katonák feladata volt a holttestek eltávolítása, mivel sok lakásban még mindig gránátok és egyéb lehetséges csapdák vannak.

– mondta Zedek. A beszámoló szerint a kibuc tele van törmelékkel, „félredobott babaágyakkal”. De volt gyerekeknek való focikapu is, ami egy ott élő családra emlékeztetett.

Helyi idő szerint kedd este a halottak száma Izraelben 1100 körül van, és több mint 2000 sérültről tudni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!