Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A bélparaziták sok esetben annyira alattomos tüneteket váltanak ki, hogy a szakértők nem tudják felállítani a pontos diagnózist. Okozhatnak többek közt ekcémát, pikkelysömört, ízületi fájdalmakat, erős hangulatváltozásokat, depressziót, szorongást, álmatlanságot, anyagcsere problémát.

Minden második ember szervezetében találhatóak paraziták, ezek az élő organizmusok befészkelik magukat az emésztőrendszerbe, és leterhelik az immunrendszert. A harmadik világ országaiban leginkább a szennyezett víz okozza a problémát, a nyugati világban a fertőzött, nem megfelelően hőkezelt húsok, kagylófélék következtében alakulhat ki a bélférgesség.

Az alábbi tünetek arra utalhatnak, hogy paraziták élősködnek a szervezetünkben.

1. Emésztési problémák

  • hasfájás;
  • gázképződés;
  • puffadás;
  • hasmenés;
  • hányinger, hányás;

2. Erős hangulatingadozás

Nagyon sok paraziták által megfertőzött ember küzd erős hangulati ingadozással, szorongással, depresszióval, fáradtsággal, kimerültséggel, alvásproblémákkal.

3. Bőrproblémák

A bélparaziták következtében allergiás reakcióhoz hasonló kiütések, ekcéma vagy pikkelysömör jelentkezhet a bőrön. Van amikor erős fejbőrviszketés, vagy foltos hajhullás is kialakulhat.

4. Autoimmun betegségek, krónikus stressz

A krónikus stressz csökkenti a bélrendszerben jelenlévő jó baktériumok számát, éppen ezért sokkal könnyebben alakulnak ki különböző autoimmun betegségek. A legyengült immunrendszer nehezebben áll ellen a bélparaziták támadásának, melynek következtében különböző autoimmun betegségek kialakulásával is kell számolnunk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!