A személyzet purhabbal és rongyokkal próbálta kétségbeesetten megakadályozni a víz földszintre való bejutását. Több autót is feltörtek a szálloda mélygarázsában, hogy biztonságosabb helyre tudják menekíteni őket.


E-mailben számolt be megpróbáltatásaikról a Blikknek Szabó Boglárka, egy 38 fős magyar turistacsoport tagja, akik július 30-a óta nyaraltak a szlovéniai Lasko egyik szállodájában. A tervek szerint péntek reggel indultak volna vissza Magyarországra, azonban erre az országra lecsapó ítéletidő miatt végül nem került sor.

Ahogy arról beszámoltunk, nyugati szomszádunkban villámárvizeket és földcsuszamlásokat okozott a rövid időn belül leesett hatalmas mennyiségű csapadék, több város is víz alá került.

- számolt be Boglárka a kialakult drámai helyzetről.

Arról is írt, hogy a vízszint folyamatosan emelkedett, a tűzoltók szivattyúzása is kudarcba fulladt, így nemsokára a liftaknák és néhány kabin is megtelt vízzel.

Nem maradt más lehetőségük, mint a lépcsőt használni, azonban ez azért jelentett komoly problémát, mert a hotelben számos paralimpikon is megszállt, akiknek ez jelentősen megnehezítette a közlekedést.

Ezek nagy része fennakadt a hidakon, 12 óra alatt 200 mm csapadék hullott a földre. Ezek után nem csoda, hogy a hidak is úsztak" - írta körül a településen uralkodó állapotokat.

A nő társaival együtt nagyon bízik abban, hogy a holnapi napot már otthonuk nyugalmában tölthetik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!