Tévedésből 300 kilométert utazott egy idős férfi, miután a betegszálló nem a Pest megyében található szigetcsépi idősek otthonába vitte, hanem a 160 kilométerrel messzebb található Bács-Kiskun megyében található Hajósra.

A férfit a budapesti Merényi Gusztáv Kórházban műtötték combnyaktöréssel. Miután múlt csütörtökön kiengedték, betegszálló jött érte, de a 30 kilométeres út sokkal hosszabbra sikerült. A szállító cég igazgatója az RTL Híradónak azt mondta,

az Országos Mentőszolgálattól kapták a téves címet, ahová az idős beteget szállították. Miután a tévedés kiderült, a bajai kórházba vitték a férfit, ahonnan csak másnap került vissza a szigetcsépi otthonba, mert a betegszállítónak addigra lejárt a munkaideje. A tervezett időponthoz képest végül 24 órával később érkezett haza az Alzheimer-kórban szenvedő férfi.

Családtagjai órákig azt sem tudták, hol van éppen idős rokonuk, az unokája viszont örül annak, hogy nem csak úgy kitették az utcára a nagypapáját, hanem kórházba vitték, ahol ellátták. Mivel a betegszállítónak nem volt elérhetősége a rokonokhoz, késő délután a szigetcsépi idősotthont értesítették a férfi későbbi érkezéséről. A sofőr azt is elmondta, hogy azért nem fordult vissza még aznap, mert már 11 órát vezetett és nem ülhetett tovább a volán mögött.

Az eset miatt a szállítást végző cégnél és az Országos Mentőszolgálatnál is belső vizsgálatot indítottak.

Az RTL Híradó riportja: