Az egyik egri takarékszövetkezetnél vezetett számlát Orosz Ferencné 2016. novemberéig, az asszony ugyanis ekkor hunyt el. Nemrég viszont a takarékszövetkezet egy új számlacsomagról küldött ajánlatot neki - számolt be az RTL Híradó.

A levelet az asszony fia vette át, aki nem csak azon lepődött meg, hogy egyáltalán miért küldték a levelet, hanem a címzésen is megdöbbent. Édesanyja neve mellett ugyanis az "elhunyt" szó is ott szerepelt a borítékon, mintha csak a nevéhez tartozott volna.

A nő fia szerint morbid módon, annak teljes tudatában, hogy az asszony meghalt, arra buzdítják a levélben, hogy mielőbb váltson számlacsomagot, ehhez pedig a kollégáik szívesen nyújtanak segítséget. A levél végén pedig még arról is írnak egykori ügyfelüknek, hogy bíznak benne, továbbra is elégedett lesz a szolgáltatásaikkal.

A történtek miatt a férfi panaszt írt a takarékszövetkezetnek, amelyet a Híradó is felkeresett. Írásban azt válaszolták, egyedi hiba történt, kollégájuk rossz helyre, a megjegyzés rovat helyett, az ügyfél törzsadataihoz, a neve mellé írta az "elhunyt" szót. Így fordulhatott elő, hogy az automatizált rendszeren végigfutott a halott ügyfelüknek szóló levél. Az RTL Híradónak küldött válaszukban a takarékszövetkezet azt írta: "Hibáztunk és ezért elnézést kérünk elhunyt ügyfelünk hozzátartozóitól!".

Az RTL Híradó riportja: