A megegyezés értelmében a gyógyszeróriás 270 millió dollárt fizet Oklahoma államnak. A megállapodás két hónappal a bírósági eljárás kezdete előtt született meg.

Oklahoma állam a Purdue Pharmán kívül még két gyógyszegyártót, a Johnson & Johnson-t és a Tevát is beperelte.

A Sackler család tulajdonában lévő Purdue Pharma gyógyszergyárat azzal vádolják az Egyesült Államokban, hogy úgy reklámozza OxyContin nevű opioid fájdalomcsillapítóját, mint amelytől szinte lehetetlen függővé válni, miközben tisztában van vele, hogy ez nem igaz. Ez ahhoz vezetett, hogy milliók lettek függők az Oxycontintól, ami a ma is pusztító opioidválsághoz vezetett.

Napi 200 halott a modern orvoslás egyik legnagyobb hibája miatt

Naponta többen halnak meg az USA-ban gyógyszer- és drogtúladagolásban, mint autóbalesetben. Elmondjuk, hogyan jutottak el idáig, és azt is, itthon várható-e hasonló krízis.

Az 1952-ben alapított Purdue Pharma gyógyszergyár bevételei az OxyContin 1995-ös bevezetésével kezdtek növekedni és a család vagyonát gyakorlatilag ez a fájdalomcsillapító alapozta meg.

Veszélyes fájdalomcsillapítóval tömték a betegeket, hogy meggazdagodjanak

Tömegesen indítanak pereket az Oxycontin nevű gyógyszert gyártó cég tulajdonosai ellen, akik állítólag tisztában voltak a szer veszélyeivel, de kapzsiságuk felülírta az etikai szabályokat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!