Az amerikai férfi összesen 31 évig ült rács mögött, 29 éves korától 61 éves koráig. Hat ember meggyilkolásával vádolták meg tévesen.


Még nincs két éve annak, hogy végre szabadulhatott a börtönből az ártatlanul halálra ítélt amerikai férfi, már véget is ért az élete - írja az UNILAD.

Végül négy esetben felmentették, kettőben viszont bűnösnek találták, és kivégzésre ítélték. A Philadelphia Inquirer nevű lap szerint a férfi ügye egy kártyavárra épült, amelyben hamis tanúskodás és rengeteg fel nem tárt bizonyíték is szerepet játszott.

Williams végül 61 éves koráig ült börtönben, 25 évig halálsoron volt. Hiába kért kártérítést az államtól, pechjére Pennsylvania azon kevés amerikai államok egyike, amelyek nem adnak kártérítést a jogtalanul bebörtönzöttek számára.

Szabadulása óta asztalosként dolgozott, emellett pedig kiállt olyan rabok mellett, akikről azt gondolta, hogy hozzá hasonlóan tévesen ítélték el őket. Azt remélte, hogy elindíthatja saját programját, amellyel segíthet a börtönből szabadultaknak visszailleszkedni a társadalomba. Sajnos azonban ezt az álmát nem valósíthatta meg.

A lövés után kórházba szállították, de már nem tudtak segíteni rajta, fél órával később halottnak nyilvánították. Williams-nek mindössze 22 hónap jutott az életből a szabadulása után.

Fia, Christopher azt mondta, édesapja megtanította arra, hogyan legyen jobb ember, és abban is segített neki, hogy jó apa legyen.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!