Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Kovács Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt – tudta meg a 24.hu.

A lap hozzáteszi: az eljárást felügyelő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága október 14-én rendelte el a nyomozást, ami jelenleg felderítési szakaszban van, vagyis gyanúsítottat még nem hallgattak ki az ügyben.

A 24.hu még szeptemberben számolt be róla, hogy

a kormánypárti politikus családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások. Akkor a lapnak Kovács Sándor azt mondta, semmi köze a turisztikai létesítményekhez, ő csak telket adta, hogy fia és a felesége által vezetett egyesület birtokában álló cég építkezhessen.

A politikus azt állította, hogy a felépítmények az uniós pénzek nyerteseinek tulajdonában vannak, a telek tulajdoni lapján tulajdonosként ugyanakkor csak Kovács Sándor és édesanyja volt feltüntetve. Ezt aztán később módosította a politikus.

hirdetés

Az ügy akkor került a hatóságok látókörében, amikor Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője írásbeli kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez. Polt Péter pedig feljelentésként értékelte azt, és továbbította a Központi Nyomozó Főügyészséghez, amely a NAV hatáskörébe rendelte az ügyet.

A 24.hu kereste az adóhivatalt, ugyanakkor nem elárulták el, miként bírálták el a feljelentést, erről végül a megyei főügyészség adott tájékoztatást a lapnak.


hirdetés