A béremelésről szóló jogszabály nem tér ki a szakképzési oktatókra. Gulyás Gergely azonban korábban azt mondta, hogy rájuk is vonatkozik majd.


Nem részesülhetnek a pedagógusoknak megígért, átlagosan 32,2 százalékos januári béremelésből a szakképzésben dolgozó oktatók - írja a Népszava a pedagógus szakszervezetek közlése alapján. Így 24 ezer tanár maradhat ki a régóta ígért bérrendezésből.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban az ATV arról beszélt, hogy az emelés a tanárokra, az óvónőkre és a szakképzésben oktatókra is vonatkozik majd. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Totyik Tamás azonban most a Népszavának azt mondta:

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke azt is hozzátette: a részben EU-s forrásból megvalósuló béremeléssel kapcsolatos EFOP Plusz uniós programban sincs benne a szakképzés.

A két szakszervezeti vezető szerint ugyanakkor a korábbi sztrájkbizottsági egyeztetéseken elhangzott, hogy valamennyi béremelésre számíthatnak majd a szakképzésben oktatók is. Ennek részletei azonban egyelőre nem ismertek.

A két szakszervezeti vezető arról is beszélt, hogy bár jól hangzik a 32,2 százalékos béremelés, korántsem lesz minden pedagógusoknak ilyen mértékű.

Vagyis havi 400 ezer forintról 528,8 ezer forintra, ami nettóban, kedvezmények nélkül 351,6 ezer forintot jelent. Ez azonban egy bérminimum, a pontos összegekre január 22-éig kell várni, ekkor kapják meg a pedagógusok a kinevezés-módosításokat, amiben ezek szerepelnek majd

A szakszervezetek szerint azonban azok, akik például már évtizedek óta a pályán vannak és a bérük már eléri a rendeletben meghatározott minimumértékeket, jó eséllyel semmilyen emelést nem fognak kapni.

Totyik Tamás azt mondta, hogy jövő héten lesz egy sztrájkbizottsági egyeztetés a szakszervezetek és a Belügyminisztérium között, és


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!