A Népszavának egy igazgató azt mondta: korábban a tankerület egyeztetésre hívta őket. Ez azonban végül elmaradt, és közölték, hogy az új munkaszerződéseket központilag dolgozzák majd ki.


Az eddigi hírekkel ellentétben mégsem biztos, hogy lesz érdemi beleszólásuk az iskolaigazgatóknak abba, az általuk vezetett intézményekben dolgozó pedagógusok milyen arányban részesülhetnek a kormány által januárra megígért 32,2 százalékos bértömeg-emelésből – értesült a Népszava.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke korábban azt mondta, hogy a tankerületi központok mellett az intézményvezetőknek is szerepük lesz a bérek pontos megállapításában. Az egyik fővárosi iskola igazgatója pedig arról beszélt a lapnak, hogy a tankerületi központ nemrég egyeztetésre hívta az intézményvezetőket.

Ennek január 22-éig kell megtörténnie.

A lap az ügyben megkereste a tankerületeket felügyelő Klebelsberg Központot is. Arra voltak kíváncsiak, hogy ha volt ilyen elképzelés korábban, akkor végül miért nem vonták be az intézményvezetőket a bérekkel kapcsolatos döntésbe, illetve, hogy pontosan mi alapján határozzák majd meg, hogy az egyes pedagógusok milyen arányú béremelést fognak kapni.

Válaszában a központ azonban annyit írt, hogy tudomásuk szerint az új életpályamodell-törvényhez kapcsolódó részletszabályok kidolgozása egyelőre folyamatban van.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!