Az idei Húsvét is számtalan érdekes és változatos programot tartogat az egész családnak. A tojásfestéstől a nyúlfutamig sokféle élmény vár rátok az ünnepek alatt.

Idén is számtalan érdekes program közül választhatunk Húsvétkor. A hazai kínálatban a vásártól a gyerekprogramig, a tojásfestéstől a vársétáig rengeteg hagyományőrző, kézműves vagy épp gasztronómiai csemege vár ránk.

Hollókői Húsvéti Fesztivál - április 7-10.

Ha Húsvét, akkor Hollókő! A négynapos Hollókői Húsvéti Fesztivál április 7-10. között kerül megrendezésre Hollókő Ófalu részében, ahol folklórprogramok, palóc gasztronómia, locsolkodás, koncertek illetve családi és gyermekprogramok várják a látogatókat Húsvét alkalmából.

A Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe, ahol az Ófalu és környéke visszarepítenek minket az időben, hogy átéljük a hagyományos magyar Húsvét hangulatát. Részletek itt!

Húsvéti Nyuladalom Siófokon - április 7-10.

2023. április 7-től 10-ig ismét megtelik a Fő tér élettel: újra Húsvéti Nyuladalom Siófokon! 4 napon át szuper programok sora vár minden korosztályt a nyár fővárosában: koncertek, nyúl-derby, tojásfa díszítés, tánciskolák előadásai, tojásvadászat, családi futóverseny, népi játékok, versenyek, verselő, locsolkodás, bűvészshow és számos kitelepülő teszi felejthetetlenné az év első nagy eseményét.

Húsvét a Szentendrei Skanzenben - április 9-10.

Április 9-én és 10-én a Skanzen portáin megjelennek mind az egyházi, mind a népszokások a húsvéti nagyrendezvényen. A színpadi programok mellett játékos ismeretátadási helyszínekkel, kézműves foglalkozásokkal és meghívott közösségek bemutatkozásával várják a látogatókat. Az idei évben kiemelt programelemekkel készülnek, ami által bemutatásra kerülnek az erdélyi magyarok hagyományai az újonnan átadott Erdély tájegységben.

Húsvéti forgatag a Szennai Skanzenben - április 6-11.

Húsvéti programok várnak a Szennai Skanzen Szabadtéri Néprajzi Múzeumban is. Részletek hamarosan az oldalukon!

Húsvét a Budakeszi Arborétumban - április 7-10.

A családi programok már nagypénteken megkezdődnek a húsvéti tojásdíszek készítésével. A gyermekek számára 30 hektár biztonságos, mégis vadregényes terület áll rendelkezésre a természet megismerésére, bújócskára, hétfőn pedig a húsvéti nyúlfészek keresésére. Minden gyermek számára rejt egy „nyúlfészket” az erdő! Az állatsimogatóban bárányok és nyuszik simogatására is lehetőség lesz.

Idén is mindenki elhelyezheti a tojás díszét az arborétumi tojásfára. Kipróbálhatóak lesznek az erdei játszótér új elemei is.

Húsvét a Richter Safari Parkban - április 6-11.

Menj el a tavaszi szünetben a nagykőrösi Richter Safari Parkba, ahol húsvéti programokkal várnak minden kedves gyermeket és felnőttet egyaránt!

Lesz tojáskeresés, tojásfestés, arcfestés, és természetesen a megszokott szafari programok színesitik a szünidőt!

A szafari időpontfoglaláshoz kötött! A nagy érdeklődésre való tekintettel foglald le előre helyedet weboldalukon keresztül.

Húsvét a Tordasiban - április 7-8.

Húsvét alkalmával mindenkit várunk sok szeretettel a 2 napon át tartó családi eseményükön! Élő Country zene és az egész nap folyamán elérhető Western tánctanulási lehetőség biztosítja a fergeteges hangulatot! A húsvéti nyuszi

ezen a hétvégén tojásokat fog elrejteni, és a ti leleményességeteket kéri ezek felkutatásában! Segítségetek nem marad jutalom nélkül, a tojásokkal együtt értékes ajándékokat is találhattok! További részletek ezen a linken!

Somoskői Húsvéti Sokadalom - április 8.

Piknikezzünk, találkozzunk ismerőseinkkel, érezzük jól magunk egy meseszép természeti környezetben, a Somoskői Kirándulóközpontban!

Programok:

- 10-16 óra Kézműves vásár

- Korongozó Korzó – fazekaskodás gyerekeknek

- Völgyvárosi Tojásoló családoknak és szingliknek

- Alkotó együttlét az Apró Mancsok Klubjával

- Jótékonysági program

- Tojásfaállítás

- Arcfestés

- 10-től Túra Prakfalvi Péterrel

- 11-től a Kiskút Táncegyüttes táncol és táncoltat

- 14 órától Krumlifejű Palacsinta – zenés gyermekprogram

Húsvéti forgatag Hévizen - április 7-10.

Helyszín: Rákóczi utca

Gyermekprogramok, tojáskeresés, tánc, zene, minden ami egy hangulatos családi Húsvéthoz kell. Minden nap "Légvár" játszó és fajátékok a hagyományőrzésért, játékszőnyeg a piciknek és pár óriás társasjátékok az interaktív szórakozásért a Deák téri Galéria alatt. Nagypéntektől – Húsvéthétfőig minden nap kézműves kirakodóvásár és Légvarázs Játszóház a Deák téri átriumban. Az ünnepi hétvégén Hévízen a parkolás ingyenes! (Kivéve: Ady u. sorompós parkoló)

További részletek itt!

Húsvéti Sokadalom Budapest - április 7-10.

Igazi családi programsorozat a húsvéti ünnepek alatt. A színpadon a húsvéti gyerekműsorok mellett közkedvelt előadókkal is találkozhattok. Marvel és Disney hősök is lesznek a Budapest Feszt színpadán, akik interaktív műsoruk után szívesen fotózkodnak a gyerekekkel. További infok itt! A rendezvény INGYENESEN látogatható.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!