Már a földön feküdt a fiú, amikor még mindig szurkálták és rugdosták. Az utcán fekve halt meg.


Elsőfokon 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki három éve megölt egy 19 éves fiút a Telepy utcában. Társát ugyanezen bűncselekmény bűnsegédjeként találták bűnösnek, ezért vele szemben 10 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást szabtak ki, derül ki a bíróság közleményéből.

Az ítélet szerint

Az arcon vágott férfi egy gáz-riasztó pisztollyal érkezett, míg ellenfele egy 10 centiméter pengehosszúságú kést vitt magával. A férfi több célzott lövést adott le a pisztollyal a támadó irányába. Mikor észlelték, hogy a 19 éves férfi nem éles lőfegyvert használt, a késes támadó megindult felé. Ekkor a két testvér menekülőre fogta és befutottak a lakóházuk kapuján.

A társát követő másik támadó a már földön fekvő férfit megrúgta, kezeit próbálta lefogni, és többször meg is ütötte. Eközben a másik támadó további késszúrásokat ejtett a sértett testén. Az átlagosat messze meghaladó brutalitással elkövetett bántalmazást követően a vádlottak elmenekültek, a gázpisztolyos fiatal pedig rövid időn belül a helyszínen életét vesztette.

A büntetés kiszabása során a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe a terheltek büntetett előéletét, a társas, garázda jellegű elkövetést, a késes támadó esetében a többszörös halmazatot és azt, hogy a bűncselekményt próbára bocsátás tartama alatt, annak magatartási szabályait megszegve követte el. Enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság a vádlottak fiatal felnőtt korát, a sértetti közrehatást, az időmúlást, és azt, hogy hogy két kiskorú gyermekről gondoskodik, társánál pedig azt, hogy bűnsegédként vett részt a brutális gyilkosságban.

mivel azzal szemben mind az ügyészség, mind a vádlottak és védőik fellebbeztek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!