Az egyre sikeresebb John Wick-franchise 4. epizódja nemrég került fel a Netflix kínálatába, és azonnal a nézettségi listák élére küzdötte magát. Ennek apropóján pedig olyan kulisszatitkokat kapartunk elő a film készítéséről, amelyekről nem sokan tudtak eddig.


Épp tíz évvel ezelőtt, 2014-ben hozta el Keanu Reeves sokadvirágzását Chad Stahelski akciófilmje, a John Wick. A hollywoodi mércével igen alacsony, mindössze 20 millió dolláros költségvetésű mozgóképből nem sokan nézték ki előzetesen, hogy ekkora karriert fut majd be, és hogy 2023-ra már a negyedik része robog be a mozikba, ami az eredeti film ötszörösébe, 100 millió dollárba kerül, s világszinten 440 millát söpör be. A John Wick egy intézmény lett, stílust teremtett, és hivatkozási alappá vált az akciófilm műfaján belül, a franchise pedig rendesen kinőtte magát, hiszen részről részre egyre több pénzt hozott, és már túllépett az egymilliárd dolláros mozis bevételen is.

Valószínűleg nem véletlen tehát az sem, hogy a John Wick: 4. felvonás, ami 2023 márciusában került a mozikba, majdnem másfél év után is rögtön a Netflix nézettségi listájának élére ugrott, amint felkerült a streamingszolgáltató kínálatába. A 4. etap egyébként kifejezetten jól sikerült, s mivel újra sikerrel pörög, csak ezúttal a nézők otthonában, úgy gondoltuk, összeszedünk róla 10 olyan érdekességet, amikről eddig nem nagyon lehetett hallani.

1. Akiket el kell ismerni!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!