A sofőr nem csak a szalagkorlátot tarolta le, hanem a kifejezetten a kerékpárosok védelméül szolgáló korlátot is. A szakértő szerint ehhez 100 kilométer per óránál jóval nagyobb sebbesség kell.


Akár 130-150 kilométer per órával száguldozhatott az az autós, aki szombat éjjel a szalagkorlátot átszakítva gázolt halálra egy biciklist az Árpád-hídon - erről beszélt egy szakértő az RTL Híradónak.

A baleset július 1-jén 0 óra 45 perc körül történt.

Az autó ezután sem állt meg, hanem továbbcsúszott, és nekiütközött egy másik járműnek is.

A balesetben a két sofőr és a 26 éves biciklis is megsérült. A kerékpárral közlekedő férfit a helyszíni ellátás után válságos állapotban szállították kórházba, ahol később belehalt a sérüléseibe.

Az ütközés során az autó nem csak a szalagkorlátot szakította át, hanem a kifejezetten a kerékpárosok védelméül szolgáló magasabb korlátot is összetörte. Az RTL Híradó a balesetnél készült képeket és a helyszínt közösen nézte meg egy igazságügyi gépjármű szakértővel.

- mondta Boncsér Sándor. A szakértő szerint a kocsi, ami átszakította a korlátokat, jóval gyorsabban, 100 kilométer per óra fölött mehetett. Erre lehet következtetni például abból is, hogy az autók 150 métert sodródtak a becsapódás után.

- tette hozzá Boncsér Sándor.

A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást. A Híradó úgy tudja, vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a két sofőr esetleg versenyzett egymással.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!