Tóth Bertalan a versenyhivatalhoz fordult, mert szerinte tisztességtelen a számlázási gyakorlat, a piaci árak ugyanis régen a számlán viszonyításképpen feltüntetett alá estek.


Augusztusban köbméterenként 0,332 euróval drágult az orosz importgáz, azaz 128 forintért jött a gáz, kicsit drágábban, mint egy hónappal korábban (akkor 125 forint volt) - derült ki az Eurostat legfrissebb adataiból.

A tavalyi csúcshoz képest a hetedével olcsóbb jelenleg - egy éve októberben 2,522 euró/köbméter volt az ára. A hivatalos közlemények szetint az árak két havi csúszással követik a holland gáztőzsdét.

- írja a 24.hu.

Az elszámolásoknál 1020 forintos „lakossági világpiaci árat” jeleznek, amelyhez képest a rezsiszámlákon feltüntetik az elméleti megtakarítását a fogyasztóknak. Ezért jöhet ki az, hogy a magyar családok átlagosan havi 181 ezer forint támogatást kapnak. A hazai áraknál a magyar kormány a tavalyi csúcshoz lőtte be a belföldi tarifákat, ám azóta hetedére csökkent a földgáz ára. Az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan a versenyhivatalhoz fordult, mert szerinte tisztességtelen a számlázási gyakorlat, a piaci árak ugyanis régen a számlán viszonyításképpen feltüntetett alá estek.

Augusztusban 653 millió köbméter gáz érkezett Oroszországból, korábban havi 321–431 millió köbméter között volt a mennyiség. A lap megjegyzi, hogy a hazai gáztárolók tele vannak, 97 százalékos volt a töltöttség szintje, és folymatosan érkezik még.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!