Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A banán az egyik legízletesebb és legegészségesebb gyümölcs, ami nálunk is minden évszakban könnyedén beszerezhető. Ha egészségesebb életmódot szeretnél, akár teljes étkezéseket is helyettesíthetsz banánnal.

10 fontos dolog, amit eddig nem biztos, hogy tudtál a banánról!

Gyulladásgátló

Napi egy banán elfogyasztásával 41%-ban fedezheted a napi B6-vitamin szükségleted. Hatékony gyulladáscsökkentő, éppen ezért az ízületi gyulladások esetén is segítségedre lehet.

Szabályozza a vércukorszintet

Már napi egy banán segítségével könnyen egyensúlyban tarthatod a vércukorszinted. Glikémiás indexe közepes (50-70%), ezáltal nem emeli hirtelen a vércukorszintet. A cukorbetegek is fogyaszthatják néha, de csak mértékkel.

Erősíti a csontrendszert

A kalcium és a magnézium elengedhetetlen a csontrendszer egészsége fenntartása érdekében. A magnézium elősegíti a kalcium felszívódását, éppen ezért ajánlott naponta rendszeresen banánt fogyasztani.

Csökkenti a depressziót és a szorongást

A depresszió és a szorongás napjainkban a világon a legelterjedtebb betegségek közé tartozik. Napi 1-2 banán segítségével megelőzhető a depresszió, a szorongás és az álmatlanság.

A szív egészségéért

A banán gondoskodik a szív és érrendszer egészségéről, szabályozz a vérnyomást, és megakadályozz a különböző szívbetegségek kialakulását.

Vesekő ellen

Magas B6-vitamin és kálium tartalma miatt csökkenti a vesekő kialakulásának esélyét, és gondoskodik a vesék egészségéről.

Serkenti az agyműködést

Magas kálium tartalmának köszönhetően szabályozza az agyműködést, hatékony lehet az időskori elbutulás ellen is.

Szabályozza az emésztést

Elősegíti a jótékony probiotikumok szaporodását a vastagbélben, magas rosttartalma miatt pedig szabályozza az emésztést.

Vashiány ellen

Ha vashiánnyal küzdesz, fogyassz rendszeresen banánt, ugyanis elősegíti a vasfelszívódást.

Energizál

Magas vitamin-, és ásványianyag tartalma miatt a reggelire elfogyasztott banán egész napra energiával tölt fel. Fruktózt és szacharózt tartalmaz, melyek fogyasztás után azonnal energiával tölti fel a szervezetet, ezért fogyasztják előszeretettel a sportolók, és ezért iktatják be az alacsony súlyú gyermekek étrendjébe.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!