Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ahhoz, hogy egy párkapcsolat hosszútávon működni tudjon nem elég a közös érdeklődési kör, nem elég az, hogy odafigyeltek egymás igényeire, sőt még olykor a szeretet se elég, mert a párkapcsolat igen törékeny dolog, és az esetek túlnyomó részében sokkal könnyebben tönkremegy, mintsem kibírja az idők megpróbáltatásait.

A hosszantartó kapcsolathoz közös célokra van szükség, olyan közös célokra, amelyek mindkét fél számára ugyanolyan fontosak, és éppen ezért mind a ketten ugyanolyan odaadással törekedtek arra, hogy ezeket a célokat együtt valósítsátok meg.

Az alábbiakban az ilyen közös célok tömkelegéből szemezgetünk, és megpróbálunk felállítani egy 10-es listát, amely csakis a legfontosabb közös célokat listázza:

1. A köztetek lévő láng életben tartása

Habár az idő előrehaladtával egyre nehezebb és nehezebb lesz, de ha mindketten arra törekedtek, hogy a kezdeti szikra megmaradjon, akkor jó eséllyel élitek túl majd a legválságosabb helyzeteket is. A párkapcsolatnak szenvedélyre van szüksége, mert ha az nincs, akkor a romantika is előbb-utóbb meghal.

2. Felrázni az unalmas napokat

Amikor igazán szerelmesek vagyunk, akkor minden kalandban nyakig benne akarunk lenni, hisz ez a párkapcsolat lényege: együtt tapasztalni. Ám sajnos a szürke hétköznapok gyorsan közbeszólhatnak és a mókuskerékből az évek előrehaladtával egyre nehezebb kiszállni. Időről-időre rázzátok fel a kapcsolatotokat.

3. Együtt építeni a jövőt

A jövőtök nem fogja csak úgy megépíteni magát. Üljetek le, beszéljétek meg, ki mit akar az élettől és tegyetek az álmaitokért.

4. Őrizzétek meg a bizalmat

A bizalom olyas valami, amelyben nem szabad kompromisszumot kötni. Ha nem bíztok kölcsönösen egymásban, akkor a dolgok sosem fognak igazán működni.

5. Nevessetek együtt sokat

A nevetés igazi gyógyír a lélek számára. Minél több pozitív élményt éltek meg együtt, annál jobb társakká váltok egymás számára. Közös emlékek és a nagy kacagások fogják életben tartani a köztetek lévő gyengéd szálakat.

6. Egymás mellett is legyet képesek kiteljesedni

Ahhoz, hogy mindketten megfelelően fejlődni tudjatok a saját kis világotokban, a kommunikáció elengedhetetlen. Kommunikálnotok kell egymással, hogy mindenki 100%-osan érezhesse magát az élete minden egyes szerepében.

7. Kölcsönösen oda kell figyelnetek egymásra

Nem csak egymás testi, hanem lelki épségére is ugyanolyan odaadással kell vigyázzatok. Vegyétek figyelembe egymás érzéseit, gondolatait és véleményeit, nem könnyű és nagy energia-befektetést igényel, de hosszútávon kifizetődő.

8. Elfogadni a másikat mindenekfelett

A megértés és az elfogadás nem minden embernek megy könnyen. Lehet, hogy egyes dolgokban nem fog egyezni a véleményetek, de szerelmesekként az a dolgotok, hogy támogassátok egymást, bármi is történjék.

9. Minden körülmények között ott lenni a másik számára

Sajnos az élet nem csak a csupa jó és szép dolgokról szól, hiszen gyakran jöhetnek nehezebb idők is, és ilyenkor még nagyobb szükségetek lesz egymásra, mint hinnétek.

10. Mindig maradjatok nyitottak és őszinték egymáshoz

A hazugság megmérgezi még a legvirágozóbb kapcsolatot is. Sosem sodródhattok olyan messzire egymástól, hogy bezárjátok egymás előtt a lelketek kapuit.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!