A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Békés megye egyik félreeső útján ellenőrizték egy 3 tonnás, különféle hústermékkel megrakott teherautót, amelynek sofőrje az áru eredetét nem tudta igazolni - tájékoztatta az adóhatóság a Beol.hu portál.


A rakomány átvizsgálásakor kiderült, hogy a szállítás körülményei nem felelnek meg az előírt szabályoknak. A hústermékek nagy részét a raktér padlójára dobálták, ahol szintén húsokkal megrakott ládák voltak.

A sofőr nem akarta elárulni a szállítmány tulajdonosát sem, de a NAV adatbázisaiból gyorsan kiderült, hogy melyik húsfeldolgozó üzemet üzemeltető vállalkozóé a szállítmány, sőt még az is, hogy a sofőr bejelentés nélkül, feketén dolgozott.

A pénzügyőrök az igazolatlan eredetű szállítmányról értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a szállított 1,2 tonna különféle húskészítményből 800 kilogramm azonnali megsemmisítése mellett döntöttek. A hiányosságok és a be nem jelentett alkalmazott miatt akár egymillió forint pénzbírságra is számíthat a vállalkozó.

Kiemelt kép: NAV


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!