Mozi

Van az a makacs és rettentő káros sztereotípia, miszerint az időseknek már csak múltjuk van, jövőjük és jelenük nem igazán. Azzal meg aztán végképp ne nevettesse ki magát, hogy új kihívásokat keres és esetleg próbál megváltozni. A Fredrik Backman regényéből adaptált Itt járt Britt-Marie ebbe az elképzelésbe száll bele páros lábbal, ami már önmagában szimpatikussá teszi.

Hatvan fölött sem késő újrakezdeni az életet

Az Itt járt Britt-Marie című filmben egy rendmániás háziasszony vág neki a nagyvilágnak, hogy a káoszban rátaláljon rég elfeledett álmaira.

Itt járt Britt-Marie, svéd, 94 perc, 6,5/10

Színház

Hogy én mennyire szeretnék jó zenés színházat látni! Mármint olyan tényleg jót, olyan musicalt, amiben nem csak show van, hanem tartalom is, olyan alakítást, amiben nem csak a magas C stimmel, hanem az emberi mélység is, olyan nevetést, ami nem a fingáson, orra esésen, erőltetett bohóckodáson tör ki - ezt írta kollégánk a Széttépve című darabról. Szabó Kimmel Tamás főszereplésével készült darab a színlap alapján "zenés szembenézés", ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy valahol a monodráma, a koncertszínház, a zenés est, a felolvasószínház és a revü határmezsgyéin született, kicsit mindegyik és egyik sem teljesen, izgalmas hibrid.

Elcuccoztam már pár millió forintot, és ebben a hitelre vett még benne sincs

A sekélyes musicalszínjátszáson túl kezdődik az igazi zenés színház, erre pedig Szabó Kimmel Tamás drogrevüje, a Széttépve a legjobb példa.

Széttépve - Szabó Kimmel Tamás zenés szembenézése / az Orlai Produkciós Iroda előadása, bemutató: Belvárosi Színház, február 22.

Vidéki program

Kirándulás a Bivalyrezervátumba és a Kis-Balatonhoz a DOTTO kisvonatokkal Zalakaroson. A rezervátum 30 hektáros területén 200 bivaly él, mely Magyarország legnagyobb egyedülálló bivalyállománya. Indulás a Dotto kisvonat megállóiból minden héten szerdán és szombaton 8:30-kor. A programról bővebben ezen a linken.

Ezt pedig írd be a naptáradba

Újabb neveket jelentettek be az idén július 3. és 7. között megrendezett Balaton Sound szervezői. A nemzetközi felhozatal mellett fellép a Soundon az idén 15 éves Halott Pénz, a Punnany Massif és a 2019-ben csak néhány bulit tervező Wellhello.

Sean Paul is fellép a Balaton Soundon

Ezúttal rap és hip-hop túlsúlyos listát tettek közzé a fesztivál szervezői.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!