Sajnálatos módon vészhelyzet bárhol, bármikor történhet, még a saját otthonodban is, ezért kell mindenre felkészülni. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy előre senki sem tudja megjósolni, hogy ezek a problémák és vészhelyzetek mikor alakulnak ki, de jó ha néhány trükkel és praktikával tisztában vagytok, amik akár az életeteket is megmenthetik egy súlyos helyzetben. Tisztában vagy azzal, hogy mínuszok esetén, hogyan tudsz fűteni anélkül, hogy fát vennél? Esetleg tudod mit kell tenned tűz esetén, hogy ne veszítsd el az első pár percben az eszméleted a füsttől? Nem, semmi gond sokan vannak így. Ma egy olyan cikket készítettünk nektek, amik különböző túlélési tippeket tartalmaznak, melyeket necces helyzetben bármikor alkalmazhatsz.

Használj melltartót, hogy megvédd a tüdődet.

Ha véletlenül tűzvészbe kerülsz, vagy a lakásodban gyullad ki valami, akkor a legegyszerűbben úgy védheted meg a tüdődet a füsttől és a káros anyagoktól, ha a melltartó kosarát a szád és orrod elé teszed, majd rögzíted.

Használj óvszert, hogy a telefonod ne legyen vizes.

Az óvszerek nagy mértékben segíthetnek abban, hogy a telefonod, vagy más elektronikai eszközöd ne legyen vizes, még abban az esetben sem, ha vízbe kellene ugranod. De nemcsak erre használható, hanem ivóvizet is lehet benne tárolni, ami aranytartalékként szolgálhat, ha teljesen kifogysz mindenből.

Készíts lámpát egy fejlámpa és egy kanna segítségével.

Néhány egyszerű mozdulattal és tárggyal lehetőség nyílik arra, hogy saját kempinglámpád legyen. Fogj egy műanyag kannát, töltsd fel vízzel majd tedd rá a fejlámpát. A kanna olyan jól visszaveri a fényt, hogy talán még jobb is, mint a hagyományos lámpák.

Tegyél a kilyukadt/leeresztett kerékpárgumidba falevelet.

Ha nincs nálad pumpa, de fel kell fújnod a kerekeket ahhoz, hogy tovább tudj menni, akkor van egy nagyon jó megoldás. Tegyél sok füvet és falevelet a gumiba, próbáld elegyengetni, hogy ne türemkedjen ki sehol. Ez átmeneti megoldást nyújt, ha sürgősen el kell jutnod valahova.

Használj fehérítőt, hogy vizet fogyaszthass.

A háztartási fehérítő klórt tartalmaz, ami tökéletes fertőtlenítőszerként szolgál. Ha nincs lehetőséged felforralni a vizet, akkor egy-két cseppet tegyél az üvegbe és hagyd állni néhány percig.

Átlátszó körömlakkal tudsz csinálni vízálló gyufát.

Ahhoz, hogy a gyufák vízállóak legyenek, merítsd a fejüket körömlakkba, vagy egyszerűen csak fesd be őket. Ezután hagy megszáradni, majd kend le még egyszer.

Kezeld le a kisebb sérüléseidet/vágásaidat ajakbalzsammal.

Az ajakbalzsamok megakadályozzák, hogy vérezni kezdjen a frissen vágott sebed. Ezen kívül hatásos még rovarcsípés, kiütés, szennyeződés és baktérium ellen.

Melegítsd fel a szobát egy cseréppel.

Ha télen valamilyen oknál fogva nincs fűtés a szobádban/lakásban, fogj egy cserepet, néhány gyertyát és téglát. A gyertyákat rakd egy tányérra, gyújtsd meg, majd rak körbe a téglákkal. Erre fordítsd rá a virágcserepet és rövid időn belül érezni fogod a meleget.

A bőrödet babaolajjal védd a hideg ellen.

Ha kínt tombolnak a mínuszok, sőt még a hó is esik, fontos, hogy megfelelően kezeld a bőrödet. Tökéletes célt szolgál fagy ellen a babaolaj, amit vékony rétegben kell felvinni a bőr felületére.

Ha nincs nálad takaró, használj buborékfóliát.

Ha hiszed, ha nem a buborékfólia nagyon jól véd a hideg ellen. Egyszerűen csak tekerd vagy takard be magad ezzel a csomagolóanyaggal és máris nem fogsz fázni.

Használj zsírkrétát gyertyaként.

Vészhelyzet esetén zsírkrétákat is használhatsz tűz és fényforrás gyanánt. A Crayola márkájú kréták például paraffinviaszból készülnek, így könnyedén meggyulladnak, sőt akár 30 percen keresztül is éghetnek.

Hasznosnak találtad valamelyik trükköt?

Mi a véleményed?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!