Az ESPN-en megjelenő "Roger Federer: mindenütt otthon" című dokumentumfilmjéről kiszivárgott egy videó, ami minden teniszrajongó szívét megdobogtatja. A svájci klasszis a felvételen teljesen összetörve ül, amiért Bogotában nem játszhatott bemutató mérkőzést Alexander Zverevvel. A sírdogáló férfihez a szintén könnyeivel küzdő német teniszező lépett oda, hogy megvigasztalja.


help pic.twitter.com/OTblGRP5WK

- abbie ???????? (@absthierev) December 18, 2019

A kolumbiai mérkőzésre azért nem kerülhetett sor, mert kormányellenes tüntetések zajlottak az országban. Az egyre jobban elfajuló tüntetések miatt végül inkább lefújták Federerék meccsét. A teniszező a dokumentumfilmben beismerte, hogy teljesen összeomlott a hírtől, így emlékszik a történtekre:

Kimentünk bemelegíteni és jól érezni magunkat, aztán egyre őrültebb dolgok történtek. Azon gondolkodtam, mi lehet a legjobb végkifejlet. Az embereknek biztonságban kellett hazaérniük és amikor erre gondoltam, tudtam, hogy nem szabad játszanunk. Túl nagy volt a stressz és a nyomás mindenkin. Volt egy kisebb mentális összeomlásom, mert elúszott az esélye, hogy egy álommeccset játszunk, amire készültünk és éreztem, ahogy ez az álom darabokra hullik. Érzelmi roncs voltam, amikor visszaértem az öltözőbe.

A Federerről készült dokuban a sztár dél-amerikai túrájáról készítettek felvételeket, amely során Buenos Airesben, Mexikóvárosban és Quitóban lépett pályára. Eredetileg ebbe a turnéba tartozott a bogotai Zverev-meccs is, így készült videó az érzelmekben gazdag pillanatról a két sportoló között.

Kiemelt kép: Marcelo Endelli/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!