Tarr Zoltán azt mondta, nem hátrálnak, hanem szívós munkával, békességet keresve addig cselekszenek, amíg elérik, hogy a dolgok megváltozzanak, hogy a dolgok újra normálissá váljanak.


Debrecenben, a Magyar Péter által meghirdetett nagygyűlésen felszólalt Tarr Zoltán református lelkész, a TISZA Párt EP-képviselőjelöltje is.

Elmondta, hogy felemelő érzés számára, hogy ezen a helyen beszélhet, mert „itthon van, hazajött”.

„Jó érzés itt lenni, jó érzés veletek lenni, jó érzés látni benneteket. Nagyon sok a személyes emlékem, amit most nem fogok elmondani, de Debrecenben, a magyar reformátusság fővárosában sokunk számára a kálvinista Rómában még mindig jó reformátusnak lenni. Ma egy egészen kivételes, 15 évvel ezelőtti eseményre is gondolok, ami itt történt Debrecenben 2009-ben. Talán a jelenlévők közül sokan emlékeznek rá, itt jött létre újra a Magyar Református Egyház. Ezen a téren tartottuk azt az ünnepet, amikor újra sikerült létrehoznunk a magyar ajkú református közösségek szimbolikus egységét. Ezzel példát adtunk, hogy miként lehet békességgel, megértéssel, mások meg nem bántásával sebeket gyógyítani, és a búslakodás, az önsajnálat helyett közös elhatározással előre nézni” – emlékezett vissza.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!