A takarítónő jelezte, hogy valaki öt zsáknyi iratot semmisített meg a polgármesteri hivatalban - mesélte az Indexnek Bocskov Petrov Jordán, Balatonszepezd polgármestere. A hónapokkal ezelőtti esemény alkalmával az oda siető elöljáró azonnal feljelentést tett, ám ma sem tudja, mi volt azokon a ledarált papírokon. A képviselő-testület több tagja azonban nem vette jó néven, hogy a polgármester a hatóságokhoz fordult, ahogyan a a Zánkai Közös Önkormányzati Hivatalnál sem örült mindenki az akciónak. (Mint az Index írja, az alig 400 fős Balatonszepezd a Zánkai Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó 8 település egyike, közös a jegyzőjük, a közös hivatal fenntartását együtt finanszírozzák.)

Igaz, Bocskov céljainak egyike éppen az, hogy kilépjen a társulásból, faluja pedig független legyen. Ez egyelőre olyannyira nem sikerült, hogy éppen arról szavaztak a társulásban, hogy korlátozzák a szepezdi hivatal nyitvatartását, és egy kivételével az összes Szepezden dolgozó hivatali munkatársat áthelyezzék Zánkára.

A közös hivatal előterjesztéseit megszavazták a szepezdi képviselők, amiért a polgármester bírálta őket, ezután mind a négy képviselő lemondott. Ez pedig azt jelenti, hogy időközi választást tartanak majd. Nem lehet megjósolni, mekkora lesz a verseny a posztokért, hiszen legutóbb tizennégyen indultak a polgármesteri címért, míg az őszi önkormányzati választáson senki nem akarta megméretni magát.

Tizennégyen indultak el Balatonszepezd polgármesterségéért, Bocskov Petrov Jordán lett a befutó

Messi-párti és elmondása szerint két rossz tulajdonsága van.

Kimelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!