Az egyelőre fideszes többségű képviselő-testület szerdán 27 napirendi pontban tervez szavazni. A megválasztott polgármester szerint főleg azokban, amik nekik fontosak.


Szerdára testületi ülést hívott össze a XII. kerület egyelőre fideszes többségű közgyűlése – írta Facebookon Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) elnöke, aki októbertől veszi át a Hegyvidék polgármesteri posztját. Állítása szerint a cél az, hogy a leköszönő képviselők még gyorsan megszavazzák a legfontosabb döntéseket, mielőtt lejárna a mandátumuk. Az önkormányzat honlapja szerint 27 napirendi pontot tárgyalnak majd.

Kovács szerint a fideszes képviselők többek között a kerületi építési szabályzatot tervezik módosítani, hogy Tiborcz István felépíthesse az irodaházát a Mártonhegyi úton. Emellett „megszüntetnek négy hivatali pozíciót, hogy osztogathassák még a megfelelő végkielégítéseket”, és „elvonják október 1-től az új polgármester összes jogkörét, amit csak tudnak” – tette hozzá a megválasztott polgármester, megjegyezve: „még ezek csodálkoztak, hogy elveszítették a választást”.

Az előterjesztések között valóban szerepel egy, a „képviselő-testület átruházott hatásköreivel kapcsolatos” beadvány, amely szerint a szervezeti és működési szabályzatban felsorolt feladatkörök, amelyek korábban a polgármesternek, jegyzőnek vagy bizottságoknak lettek delegálva, október elsejével visszakerülnének a képviselő-testülethez.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!