A mentősök már többször bizonyították, hogy nem csak a munkaidejükben segítenek, és nem is kizárólag embereken. A Facebook-oldalukon nemrég közölt történet egy újabb szívmelengető példa erre.

"Óriási meglepetés fogadta a pestlőrinci bajtársakat szombat reggel.

Egy aprócska kiskutya menekült be a garázsba a zord időjárás elől. Az átázott, didergő négylábú valószínűleg szakadó esőben, az utcán töltötte az éjszakát.

Rendkívül szelíd volt, így bajtársaink megszárítgatták, enni-inni adtak neki.

Szinte biztosra vehető volt, hogy a blöki elbitangolhatott, hisz jól nevelt, emberszerető kiskutyának bizonyult. Egyik, éjszakai szolgálatból lelépő ápolónk az autójába tette a kis jövevényt és állatorvoshoz sietett vele.

Az állatorvos jó hírekkel szolgált, a kiskutya ugyanis chippel volt ellátva, ami alapján azonosítani tudták a gazdit. Bajtársunk felvette a kapcsolatot a kutyus idős gazdájával, aki elmondta, hogy 14 éve hűséges kedvence bizony elkószált séta közben.

kutya2kutya1

Az idős hölgy annyira aggódott eltűnt kedvencéért, hogy már szinte rosszul lett az órák óta tartó zokogástól.

Ezek a panaszok egyszerre azonban szertefoszlottak, amikor kiderült, átmenetileg mentősnek állt az eltűnt kis kedvenc.

A könnyeivel küzdő, hálás gazdi azonnal indult is az állatorvoshoz. Dina, a kutyus, nyugodtan viselte a történéseket, hisz biztos lehetett benne, hogy jó helyre ment, a mentők senkit nem hagynak magára.

»Nem is merek belegondolni, milyen rettentő lett volna, ha Dina nélkül, egyedül kell töltenem a karácsonyt« – mondta a hölgy, aki nem is tudta, hogyan hálálhatja meg bajtársaink önzetlen segítségét.

Bajtársainknak gratulálunk!"



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!