A zivatarokat viharos széllökések, intenzív villámtevékenység, helyenként kisméretű jég, felhőszakadás kísérheti.


Péntek délutántól a közeledő hidegfront előterében már nagyobb területen is lehetnek záporok, zivatarok – írja az Időkép.

Egy-egy zivatar már csütörtökön is kialakulhat a délutáni órákban, elsősorban a Dunántúlon és az ország déli felén van erre nagyobb esély.

Péntek éjjel északnyugat felől viszont markáns hidegfront érkezik, így szombatra több fokkal visszaesik a hőmérséklet, és nagy területen viharossá fokozódik a szél.

Pénteken a változóan felhős-napos időben napközben ismét többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az élénk déli, délnyugati szelet helyenként erős lökések kísérhetik. Enyhe marad az idő, a csúcshőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakulhat.

Az előrejelzés szerint pénteken országszerte várható zivatar, azért az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga figyelmeztetést adott ki.

Szombaton egy markáns hidegfront érkezik erős, viharos északnyugati széllel. Kezdetben a délnyugati, déli tájakon eshet eső, napközben néhol északon, északkeleten alakulhat ki gyenge eső, zápor. Nyugaton várható több, északkeleten kevesebb napsütés. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, napközben csak 4-10 fokot mutathatnak a hőmérők. Szombaton is az ország nagyob részén lesz sárga riasztás a zivatarok miatt.

Vasárnap sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, számottevő csapadék sehol sem várható. Helyenként még élénk lesz, de a legtöbb helyen csillapodik a szél. Hajnalban szinte mindenhol fagyhat, majd délutánra 5 és 10 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn több felhő lehet az égen, de említésre méltó csapadék nem valószínű. Élénk, erős lehet a déliesre forduló szél. 8-16 fokos maximumokra van kilátás.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!