Napközben 22 és 32 fok között alakulhatnak a maximumok, délkeleten lesz a legmelegebb, hűvösebb pedig a tartósan felhős, csapadékosabb tájakon.


Változékony időre számíthatunk vasárnap is. A nap első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, reggel délkeleten lehet még némi napsütés. Reggel előbb a Dunántúlon, majd napközben már a középső és keleti tájakon egyre több helyen várható eső, zápor, zivatar. A jövő hét első fele is hasonlóan alakul.

Vasárnap gyakran takarhatják felhők a napot, és sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell. Napközben egyre többfelé északnyugatira fordul a szél, melyet élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lökések kísérhetnek. Hajnalban 15 és 21 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben 22 és 32 fok között alakulhatnak a maximumok, délkeleten lesz a legmelegebb, hűvösebb pedig a tartósan felhős, csapadékosabb tájakon - írja az Időkép.

Hétfőn változóan napos-felhős időre van kilátás, futó zápor elszórtan az északkeleti országrészben, valamint néhol északon és keleten fordulhat elő.

Kedden eleinte napos idő ígérkezik, majd többfelé megnövekszik a felhőzet, de estig csupán néhol fodulhat elő egy-egy zápor. Este északnyugat felől eső, zápor, zivatar érkezik. A Dunántúlon és a középső tájakon feltámad a délies szél. Délután 26-32 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső sem kizárt. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Sokfelé mérséklődik a nappali felmelegedés, de délen, délkeleten még 30-32 fok lehet. Csütörtökön is kialakulhatnak helyenként záporok, zivatarok a szeles időben. A csúcsértékek 26 és 34 fok között alakulhatnak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!