Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a kilencszeres világbajnok, később sörözőjével is népszerűvé vált magyar kenus, Wichmann Tamás halálos beteg.

A kétszeres olimpiai ezüst- és egyszeres bronzérmes sportoló most a Pesti Hírlap új első számának adott interjút.

„Kevesen tudják, de nekem minden nap, sokszor minden pillanat maga a pokol. Olyan fájdalmaim vannak, hogy legszívesebben üvöltenék. Szedem a gyógyszereket, de az sem segít. Negyven kilót fogytam, most is kórházban vagyok, újabb kezelésre várok, de már nem a gyógyulást, inkább a kínok végét várom”

- mondta el a Wichmann, aki betegsége ideje alatt összesen 38 kemoterápiás kezelést kapott.

hirdetés

Azt is megosztotta az olvasókkal, mit gondol életéről és haláláról:

„Nincs mennyország, nincs túlvilág, annyit kaptunk a sorstól, amennyi itt, a Földön jutott nekünk. Ezt kell, ezt kellett tartalommal, élményekkel, felejthetetlen pillanatokkal megtölteni, és akkor könnyebb a búcsú. Nekem ez megadatott. Sikeres sportpályafutás, nyugodt, szeretettel teli magánélet. Nincs bennem hiányérzet.”

„Aztán azt is mondogatom, hogy én a rossz csípőm miatt szinte csak egy kézzel lapátolok a vízben, és hiába vagyok bivalyerős, ez mégiscsak hátrány a riválisokkal szemben. Néha sírhatnékom van az elszalasztott nagy lehetőségek miatt. De aztán arra gondolok, hogy így is mennyien szerettek” - tette hozzá a sportoló, utalva gyerekkori életveszélyes balesetére, amely után csípője sosem tudott teljesen meggyógyulni.


hirdetés