Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség az egykori ValóVilág-szereplő, Novozánszki Fanni halálának ügyében.

A fővárosi főügyész, Ibolya Tibor közleményéből kiderül:

értékei megszerzése miatt ölte meg egy férfi,

a Fővárosi Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlott, egy 35 éves férfi – miután a bűncselekményt megelőző időben sem állandó munkahellyel, sem rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, viszont költekező életmódja fenntartásához pénzre volt szüksége – elhatározta, hogy megkísérel rövid úton pénzt szerezni Fannitól. Hosszas próbálkozást követően 2017. november 20-ára beszélt meg egy találkozót vele, a lakására.

Amikor a nő az esti órákban beengedte a férfit budapesti otthonába, a lakásban lévő értékek megszerzése érdekében az bántalmazta. Ennek következtében áldozata

vérző sérülést szenvedett és magatehetetlen állapotba került.

Ezután a lakásban több értéktárgyat magához vett, eltette Fanni okmányait és olyan dolgokat, amikkel azt a látszatot keltette, hogy elutazott. Utána a lakáshoz tartozó mélygarázsba parkolt, majd a még mindig magatehetetlen állapotban lévő nőt kézben levitte az autóhoz. A hátsó ülésre tette, és elhajtott a Budapest XIII. kerület, Cserhalom utcáról nyíló, a Rákos patak mellett húzódó elhagyatott szervizúthoz.

Fanni ekkorra már nem élt, a korábbi bántalmazásokba belehalt.

A férfi a holttestet összekötözte, a kocsija csomagtartójába tette. Siófokra ment, majd a holttesttel másnap a szalkszentmártoni bányatavakon keresztül a Duna bal partján lévő elhagyatott, használaton kívüli régi kompátkelőhöz hajtott, ahol a testet a Dunába helyezte.

Két nappal később további értékeket hozott el Fanni lakásából.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be pénteken vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A minősített emberölést a törvény tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

A vádlott jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.