Bár sokan csak játéknak gondolnak rá, az ESport komoly fizikai és lelki felkészülést igényel. A riporter fia nem bízta a véletlenre a világelsőséget.


Bár a külső hasonlóság is egyértelmű, egy belső tulajdonságban egészen biztosan édesapjára ütött Vujity-Zsolnay Barnabás: a fiatal, úgy tűnik, éppen annyira kitartó és állhatatos, mint édesapja.

Vujity Tvrtko fia különleges rekordkísérletnek vágott neki – ráadásul nem is először. Barnabás először 2020-ban ült le egyhuzamban 39 óra 36 percen keresztül játszani a World of Warcraft (WoW) játékkal. Akkor azonban ezt a rekordot valaki néhány órán belül megdöntötte. Másodszorra azonban már nem bízta a véletlenre a dolgot a riporter gyereke:

Ezt a világszervezet egyébként idén év elején hivatalosan is elismerte.

mesélte büszkén az ifjú rekorder, aki két dolgot üzent azoknak, akik újra megpróbálnák letaszítani a trónról. Egyrészt, hogy ha kell, azonnal vissza fogja szerezni a rekordot. Másfelől, ha megpróbáljak, tegyék azt jótékony céllal. A jótékonykodás ugyanis Barnabástól sem áll távol: a szomszédunkban dúló háború kirobbanása után többször is járt Ukrajnában segélyt osztani, a végül sikeres rekordkísérlettel is arra akarta felhívni a figyelmet, hogy mennyi embernek van szüksége segítségre az országban.

– mondta el a fiatal. Hozzátette: „Mindvégig a kortársaimról, és a nálam fiatalabb gyerekektől, a háború legnagyobb veszteseiről beszéltem, adományaimból pedig tartós élelmiszert és meleg takarókat vettem egy árvaháznak és egy gyerekotthonnak. Ezen kívül pedig bekapcsolódtam a Cipősdoboz-akcióba, amibe gyakorlatilag beleszülettem, a szívügyem, mondhatom, hogy a véremben van. Ezúttal gyermekkönyvek és rajzeszközök kerültek rászoruló gyerekek karácsonyfái alá.”

Blikk


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!