Az egykori Jobbik-elnök új pártja sem az ellenzéki pártokkal, sem a kormányerőkkel nem szeretne politikai szövetségre lépni.


Második Reformkor (2RK) néven pártot alapít Vona Gábor - ez derült ki az egykori Jobbik-elnök Facebook-oldalára csütörtökön délelőtt feltöltött videóból.

Vona Gábor felidézte, hogy a 2018-as választások után jegyeztette be a Második Reformkor Alapítványt, ez a szervezet alakul most párttá. Az alapítvány négy év alatt előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket tartott, két online népszavazást is szerveztek, ezért szerinte a közéleti civil szervezetek közül ők voltak az egyik legaktívabbak.

Vona ígérete szerint ők nem ideológiák, hanem a reformkoriság politikai szemlélete mentén fognak politizálni, éppen ezért nem akarnak foglalkozni a mai magyar politikát jellemző törzsi viszályokkal.

- jelentette ki.

Vona Gábor elismerte, hogy sokan gondolják úgy, hogy "Dunát lehetne rekeszteni az újabb és újabb pártokkal", ennek ellenére mégis úgy érezték a társaival, hogy az ő közösségüket nem képviseli egyik sem ezek közül, így magukat kell képviselniük.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!