Szerinte a kegyelmi botránnyal és az azt követő eseményekkel Magyarországon egy új politikai korszak kezdődött, ebben szerinte lehetőségek és veszélyek is rejlenek.


A Magyar Péter-jelenséggel foglalkozó videósorozatot indított Vona Gábor, írja a Telex.

Szerinte a kegyelmi botránnyal és az azt követő eseményekkel Magyarországon egy új politikai korszak kezdődött, ebben szerinte lehetőségek és veszélyek is rejlenek. A volt Jobbik-elnök szerint az elmúlt időszakban egyre több embernek vált világossá, hogy ez a rendszer előbb-utóbb meg fog bukni, mert nem olyan erős, mint amilyennek mutatja magát.

Vona szerint Magyar Péter akkor követi el a legnagyobb hibát, ha elhiszi, hogy ez róla szól. Úgy fogalmaz: van „óellenzék” és új ellenzék. Az előbbihez tartoznak a parlamenti összefogás pártjai, akik amikor összefogásról beszéltek, akkor nem a NER leváltása miatt szövetkeztek, hanem a saját leválthatatlanságuk volt a céljuk.

A politikus szerint 2014-ben balról próbálták legyőzni a NER-t, 2018-ban jobbról, 2022-ban pedig mindenki összefogott, de így sem sikerült. Ezután kezdett terjedni az a felismerés, hogy csak belülről jöhet a rendszer igazi kihívója. Magyar Péter pedig „ebben a próféciába lépett bele”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!