Több helyen gondot okozott a kemény hideg, számos állami cégnél nem volt fűtés, hogy a kórházakat, iskolákat el tudják látni.


Pekingben és környékén az elmúlt napokban a leghosszabb hideghullámot mérték az 1951-es feljegyzések óta. A Peking Daily állami média jelentése szerint a Nanjiao meteorológiai állomáson mért hőmérséklet - napok óta - vasárnap délután emelkedett először null fok fölé - írja a CNN.

A szokatlan időjárást a Szibéria felől érkező hideg légtömegek okozták. Több északi tartományban új rekordok születtek, voltak olyan települések, ahol -30 fokot is mértek.

A hideg időjárás miatt a közép-kínai Henan tartományban több rendszer is meghibásodott. Pénteken Jiaozuo városában a Wanfang erőműben fellépett rendellenesség miatt részlegesen leállították a fűtést. A problémát szombaton megoldották, és a fűtés várhatóan vasárnap éjjel folytatódik - írja a város hivatalos lapja, a Jiaozuo Daily. A tartomány két másik városában, Puyangban és Pingdingshanban,

- áll a két város közleményében.

A hideg időjárás miatt a fővárosban és környékén számos iskola és vasúti járat is leállt. A hideghullám miatt a fűtési kapacitásuk határára került az észak-kínai városok egy részének fűtése. Az időjárás miatt a nagy fal egyes részein jégpáncél borította a falat, amelyen a turisták kötelek segítségével ereszkedtek le.

Pekingben a város metróhálózatánál okozott gondot a különleges időjárás. December elején például két szerelvény ütközött össze, a baleset miatt több száz utast szállítottak kórházba, több tucat ember csonttörést szenvedett.

De például a hideg hátráltatta a mentési munkálatok egy súlyos földrengés után Gansu tartomány északnyugati részén.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!