Azonban az újraszámlálás eredményét akkor is el fogja fogadni, ha csak egyetlen szavazattal is, de Karácsony nyer. „Mindenkivel vitába fogok szállni, aki ezt megkérdőjelezi


Vitézy Dávid, a főpolgármesteri választás fellebbezését bejelentette, miután bizonyítékot találtak arra, hogy 20 kerületben, 202 szavazókörben tévesen nyilvánítottak érvénytelenné szavazatokat, adta hírül a Telex.

– mondta Vitézy a sajtótájékoztatón, ahol kifejtette, hogy az újraszámlálás elkerülhetetlen. Vitézy szerint minden lehetséges jogi eszközt ki kell használni ennek elérésére.

Vitézy adatokkal támasztotta alá állításait, miszerint 78 százalékkal több az érvénytelen szavazat a fővárosi listán, és a IV. és VII. kerületben kiemelkedően sokan szavaztak érvénytelenül.

– mondta Vitézy. Hozzátette, hogy a kerületek „radikálisan eltérő gyakorlatokat” alkalmaztak a fideszes jelölt visszalépése után, ami jelentős hatással volt az érvénytelen szavazatok számára.

Vitézy arról is beszámolt, hogy a választás óta 20 kerületből és 202 szavazókörből érkeztek bejelentések, miszerint tévesen nyilvánították érvénytelenné a szavazatokat.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!