A főpolgármester-jelölt azt mondta, hogy támogatja az ellenzék javaslatát egy parlamenti vizsgálóbizottság létrehozására, amely feltárhatná a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott beszélgetésben elhangzottakat.


„A kormányhoz és a Fideszhez semmilyen közöm nincsen!" - mondta Vitézy Dávid a Szabad Európának adott interjújában. Az LMP és civilek által támogatott főpolgármester-jelölt több témában is elmondta véleményét és gondolatait.

Elsőként a Magyar Péter és Varga Judit magánéletéről beszélt. Szerinte olyan témák kerülnek a nyilvánosságra, amikbe nekünk nem kéne belelátnunk. A Magyar által nyilvánosságra hozott beszélgetés-részletről pedig úgy vélekedett, hogy azt az ügyészség feladata lenne kivizsgálni. De nem csak "a falakon belül", hanem a közvélményt is meg kellene győzniük arról, hogy volt-e befolyásolás vagy sem. Azt mondta, hogy támogatja az ellenzék javaslatát egy parlamenti vizsgálóbizottság létrehozására, amely feltárhatná ezt a témát.

Arról pedig, hogy eddig miért nem mondta el a véleményét erről, azt válaszolta, hogy főpolgármester-jelöltként nem gondolja úgy, hogy az ügynek van budapesti szála. Szerinte az nem tudna elindulni a választáson, aki úgy vélekedik, hogy Magyarország neem jogállam és nincs demokrácia. Emlékeztetett rá, hogy több ellenzéki szereplő is azt hangoztatta két választási indulása között, hogy nincs értelme elindulni egy választáson.

Azt ígérte, hogy ha ő lenne a főpolgármester, akkor azonnal lépne, ha egy ügybe be kell vonni a rendőrséget vagy feljelentést kell tenni. Példaként említette

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!