A korábbi világbajnok, Takács Tamara az eltiltása után török színekben próbál majd olimpiai kvótát szerezni. Azt még nem tudni mi lesz, ha ez sikerül neki.


Már török színekben lapátol majd a májusi olimpiai pótselejtezőn a világbajnok magyar kajakos, Takács Tamara – értesült a Telex.

2017-ben őt választották az év legjobb magyar kajakosnőjének, miután Európa-bajnok lett az olimpiai távon 500 méteren. Medveczky Erika, Vad Ninetta és Fazekas-Zur Krisztina mellett pedig a 2017-es világbajnoki címet szerző négyes vezérevezőse volt.

2019-ben pedig doppingvétség miatt 4 évre eltiltották. Ez tavaly járt le, de hiába tért vissza, nem tudott bekerülni a magyar válogatottba. Takács ugyanakkor nem mondott le az olimpiáról, és a nemzetközi szövetségnél (ICF) kezdeményezte, hogy török színekben vehessen részt az olimpiai pótkvalifikáción.

A Telex úgy értesült, hogy az ICF ezt az engedélyt már meg is adta neki.

De ez már egy következő lépcső lehet.

– mondta a Telexnek a győri klub vezetője, Weisz Róbert.

– nyilatkozta az MKKSZ szakmai igazgatója, Boros Gergely.

A portál emlékeztet, hogy korábban is előfordult, hogy a hazai erős konkurencia miatt más színekben keresték a lehetőséget a magyar kajakosok, hogy kijussanak egy-egy olimpiára. Benedek Dalma vagy Keresztesi Alexandra például a férjük miatt választott másik országot maguknak.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!