Zivatarok miatt a fél országra figyelmeztetést adtak ki vasárnapra, de keddtől már újra a napsütésé lesz a főszerep.


Zivatarok miatt 12 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztető előrejelzésükben azt írták, hogy vasárnap is több hullámban alakulhatnak ki délről észak felé mozgó zivatarok. Főként a Dunától keletre lehet számítani az előfordulásukra, és ezekhez felhőszakadás, viharos széllökések és jégeső társulhat.

ahol a lehulló csapadék mennyisége általában 15 és 30 mm közé becsülhető, de lokálisan ennél jóval több is hullhat.

A Dunántúl nyugati, északnyugati felén, valamint az északkeleti harmadban az északi szelet helyenként viharos lökések kísérhetik.

A csúcshőmérséklet 15 és 26 fok között várható, a 20 foknál magasabb értékeket elsősorban a keleti, északkeleti megyékben mérhetjük. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn délelőtt még az ország nyugati, délnyugati részén lehet több a felhő, és ott előfordulhat eső, záporeső, esetleg délen zivatar is. Ezt követően e területeken is naposra fordul az idő. Északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon élénk lesz az északias szél, majd napközben egyre nagyobb területen mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet 22 és 29 fok között alakul, legmelegebb a keleti, északkeleti vidékeken várható.

Kedden már újra sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Az északkeleti, keleti szél néhol időnként megélénkül.

Szerdán is napos idő valószínű általában kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A keleties szél néhol időnként megélénkül. A hajnali 8, 16 fokról 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön napos, száraz időre van kilátás általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Több helyen megélénkülhet a keleti, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 8 és 16, a maximum 23 és 28 fok között valószínű.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!