Vasárnap jön este egy hidegfront, ami majd hűt valamennyit a levegőn, de nem mindenhol. Utána megint melegszik majd a levegő.


Igazi strandidő jön, viharok nem érkeznek, a gomolyok, fátyolfelhők kevés árnyékot adnak, de frissítő csapadékot nem - írja az Időkép. Szombaton az ország nyugati felére elsőfokú figyelmeztetés érvényes, vasárnapra Borsod megye kivételével első-, többfelé másodfokú a HungaroMet figyelmeztetése hőségre.

Szombaton napos, száraz időben lesz részünk, legfeljebb csak este sodródhat be kis eséllyel a nyugati, északnyugati határhoz közeli tájakra egy-egy zápor, esetleg zivatar. A délies szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Délután 30-35 fok várható.

Vasárnap is sok napsütésben lesz részünk, majd délután egy hidegfront hatására nyugat, északnyugat felől felhők érkeznek fölénk, amikből főként a Dunántúlon és északon fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok. Kezdetben a déli-délnyugati szél lehet élénk, majd délutántól egyre többfelé megerősödik az északnyugatira forduló szél. Hajnalban 14-23, napközben 32-37 fokot mérhetünk.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!