„Öld meg a szerbet!” – állítólag ezt kiabálták a horvát és az albán szurkolók a szerdai meccsen. Ha az UEFA nem tesz semmit, a szerbek nem lépnek pályára már a dánok ellen sem.


Az Európa-bajnokság további küzdelmeitől visszalépést helyezte kilátásba Szerbia, ha az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem szankcionálja a horvát és albán válogatottakat a szerdai mérkőzésükön elhangzott gyalázkodó rigmusok miatt, írja a Sport365.hu. A szerbek szerint a két ország fanatikusai az „Öld meg a szerbet!” rigmust skandálták a Hamburgban 2-2-re végződött mérkőzés 59. percében.

Jovan Surbatovic, a Szerb Labdarúgó Szövetség főtitkára hivatalos kérelmet nyújtott be az UEFA-nál, amelyben büntetést kért a két válogatottra. Surbatovic figyelmeztette az európai szövetséget, hogy amennyiben nem történik szankció, Szerbia kész visszalépni a kontinenstorna folytatásától.

„Először is szeretném megköszönni a szurkolóknak az angolok elleni mérkőzésen nyújtott támogatásukat és remélem, hogy a szlovénokat sikerül legyőznünk csütörtökön” – nyilatkozta az RTS-nek. „Botrány, hogy ilyesmi megtörténhet. Kértük az UEFA-t, hogy büntesse meg mindkét szövetséget” – folytatta a főtitkár.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!