Néhány napja engedtek ki a börtönből egy férfit, aki 1995-ben brutálisan meggyilkolt egy 12 éves fiút. Szabadulása után, 2005-ben is megtámadott egy kisfiút, de őt nem sikerült megölnie, számolt be róla az RTL Klub Híradója.


27 évvel ezelőtt a Gubacsi híd lábánál egy kisfiú fej nélküli holtteste került elő egy bőröndből, a gyilkosságot egy 17 éves fiatal követte el, aki az anyjával lakott. A tettes nagyjából 10 évvel később szabadulhatott, feltételesen. A börtönből a szüleihez költözött Dabasra. Nem sokkal később azonban itt is megtámadott egy kisfiút. Az akkor 12 éves gyereket egy erdős területen leszólította, hogy segítsen neki megkeresni a kiskutyáját. Egy bozótos területen aztán késsel fenyegetni kezdte, végül fojtogatta. A kisfiú lélekjelenlétének köszönhetően el tudott szaladni. A férfit akkor emberölési kísérlet miatt ítélték el, most szabadult.

Az RTL-nek az akkor megtámadott fiú családja most nem akart nyilatkozni, kamerán kívül annyit elmondtak a Híradónak, nagyon nem örülnek annak, hogy visszaköltözött a férfi a városba, és nem értik, hogy két ilyen bűncselekmény után, hogyan engedhették ki a börtönből.

A Pest megyei településen ugyan kamerák előtt senki nem akart nyilatkozni, a helyiek féltik a gyermekeiket és többen elbeszélgettek már a kicsikkel arról, mit csináljanak, ha bajba kerülnének.

Az RTL Híradó egyik nézője egyenesen lincshangulatról írt. A kialakult helyzet miatt a városvezetés keddre lakossági fórumot hirdetett, amin ott lesz a polgármester és a rendőrség is.

A Híradó által megkérdezett kriminológus szerint az a fontos, hogy ne alakuljon ki pánikhangulat.

A lakossági reakció emberileg érthető, ugyanakkor tanácsos megfelelő helyén kezelni ezt a szituációt, semmiképpen sem lenne jó, ha pánikhangulat alakulna ki. A rendőrséget értesítik, tudomással bírnak arról, hogy egy börtönből szabadult személy költözik a lakóhelyére. És a körzeti megbízott is ilyenkor természetesen fokozottan figyeli a környéket és a szabadult személynek a mozgását

- mondta Nagy László Tibor.

A Híradó kereste a dabasi önkormányzatot is, hogyan akarják kezelni a helyzetet, de a keddi lakossági fórum előtt nem akartak nyilatkozni. A rendőrségtől pedig azt a választ kapták, hogy

amennyiben és ahol ez indokolt, megerősítő erőket is biztosítunk a bűncselekmények megelőzése és a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése érdekében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!