Súlyos áramütés miatt, munka közben halt meg egy villanyszerelő, a családja pedig azért küzd, hogy sérelemdíjat kapjanak a baleset miatt.

A Blikk szerint a kórházban a férfi

a halála előtt pokoli kínok között szenvedett.

Az áramütés következtében ugyanis izomösszehúzódások, vérnyomás-növekedés, sejtképzési zavar, szívritmuszavar, a szív pitvari fibrillációja léphet fel.

A Blikk szerint a villanyszerelő a tragédia előtt a főnökével egy szemerei kúriához ment ki, hogy a meghibásodott térvilágítási rendszert megjavítsák. A helyszínen a gondnok megmutatta nekik, hogy hol a hiba a hálózatban. "A kétfős csapat irányítója Zsolt főnöke volt, aki először áramtalanított, majd a kültéri világítást kapcsoló szerelvénydobozt szétszedte, az ott talált vezetéket pedig a földön kezdte javítani" - írja a lap.

A cikkben az áll, hogy "Egy szakvélemény szerint a területet, ahol a szétdobált vezetékek voltak, nem kerítette el, pedig a kúriában több vendég is tartózkodott. Miután végzett a javítás ezen részével, odament a meghibásodott lámpatesthez, amit szintén megjavított, végül pedig, hogy megnézze, jó munkát végzett-e, újra áram alá helyezte a rendszert".

A lámpa világított, ezért a férfi úgy döntött, felállítja a világítótestet az eredeti pozícióba. "Nem kapcsolta le újra az áramot, ezért a fűben szétszóródott, feszültség alatt álló, szigeteletlen vezetéktől áramütést szenvedett a kapcsolószekrény előtt térdelő és ott szerelési munkákat végző Lövei Zsolt."

A férfi fájdalmában hatalmasat ordított. Megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak, majd kórházba szállították a férfit.

A szerelő azonban meghalt a kórházban.

Az ügyben dr. Lichy József, a család ügyvédje is nyilatkozott, aki azt mondta a Blikknek, hogy szeretné, ha a bíróság megállapítaná a felelősséget, és a szerelő özvegye és gyermekei számára sérelemdíjat ítélnének meg.