Az Olaf nevű francia bulldog fül nélkül és süketen kénytelen tovább élni, az ügyészség ráadásul most kiszakítaná abból a környezetből, ahol végre nyugalomra talált.


Felháborító esetről számolt be a Facebookon Vahur Antal Laura, a Vahur Ajka és Térsége Állatvédő Egyesület dolgozója. Posztjában arról ír, hogy az ügyészség annak ellenére adna vissza egy kutyát állatkínzó gazdájának, hogy ők maguk is elismerik határozatukban, hogy az állat maradandó egészségkárosodást szenvedett a gazda gondatlansága miatt.

A poszt mellé feltöltött határozat szerint az ügyészi szakban felfüggesztették a gazda ellen zajló eljárás lefolytatását 2025-ig, amennyiben addig nem követ el újabb bűncselekményt, akkor megszüntetik ellene az eljárást.

Emellett nem kérték a kutya kezelési költségének számlákkal való alátámasztását sem, hanem egy becsült 100 ezer forintos összeg megfizetésére kötelezték a kutya gazdáját. A poszt írójának állítása szerint csak az állatorvosi költségek meghaladták az 500 ezer forintot.

- írta felháborodottan Vahur Antal Laura, aki posztjában ígéretet tett arra, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy ne kelljen visszadniuk az állatot.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!