Mesék és oktatási anyagok

  • A világ egyik legnagyobb oktatós oldala nemrég indult el magyarul. A Khan Academy nonprofit szervezetként ingyenes oktatást biztosít a a világon mindenkinek, legyen szó matematikáról vagy természettudományokról. Itt saját tempóban tanulhatnak a gyerekek, több ezer teszt, oktató videó közül lehet választani, de a gyerekeken kívül a tanárok is bőven találnak segítséget.
  • Farkaházi Réka minden hétköznap 16.30-tól élőben mesél a gyerekeknek Életmesék címen a Farkasházi Réka és Tintanyúl Facebook-oldalán, a videók ezen a linken visszanézhetőek.
  • A Minden Napra Egy Mese oldal Youtube csatornáján a Móra Ferenc Kiadó Népek meséi sorozatából naponta egy-egy neves előadó, színész olvas fel ismert és kevésbé ismert meséket. A szervezők fontosnak tartják, hogy a gyerekek már kiskorukban megértsék és megszeressék más népek kultúráját.
  • Nyugimese a Marie Claire magazinnal. A női magazin színészeket, szinkronszínészeket és kulturális nagyköveteket kért meg, hogy olvassanak fel egy-egy olyan történetet, ami szerintük segíthet egy kicsit kiszakadni néhány percre a valóságból. A Nyugimese podcast formájában elérhető a magazin oldalán, illetve videsó formátumban visszanézhető a Marie Claire Youtube csatornáján.

Kikapcsolódás felnőtteknek

  • Erkélykoncert Újlipótvárosból: Móser Ádám minden nap 17:00 órától rövid, élő erkélykoncerttel jelentkezik. Zenéjében francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék, klezmer keverednek kísérleti, kortárs, szabadzenei elemekkel.
  • A komáromi Magyarock Dalszínház Youtube csatornáján több színházi felvétel is visszanézhető nagyon jó minőségben. Ebből most egyet, a Legénybúcsú című musical komédiát ajánljuk többek közt Miller Zoltán és Mészáros Árpád Zsolt főszereplésével. A humoros és pikáns történet a házasság és az agglegényélet közti különbségről és a kapcsolatok fontosságáról szól.

Házimozi: 29 éves vagyok, de anyám írja az önéletrajzom

A magyar filmekről sem érdemes megfeledkezni, az elmúlt évek terméseiből a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlant ajánljuk most.

Főzési tippek és sportolás

  • Most egy kicsit hazabeszélünk, a Nosalty csapata elindította a #HÁZIMENZA nevű kezdeményezésüket. A Facebook-csoporthoz csatlakozók gyorsan, egy kattintásra jutnak hatékony főzési tippekhez és megoldásokhoz. Itt lehetőség van arra, hogy a csoport tagjai megoszthassák egymással, miből mit lehet kihozni, és egy kicsit tartsák a lelket egymásban.
  • Ha valaki szeretné kipróbálni a különböző jóga típusokat, most megteheti, ugyanis folytatódik az ingyenes Cosmo online jóga: dinamikus, yin-yang vagy stresszoldó jógák közül lehet választani. Az időpontok és az órák típusai a Cosmo Facebook-oldalán elérhetőek.

Kiemelt kép: Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!