Szombaton elképesztő jeleneteknek lehettek szemtanúi a koppenhágai Parken Stadionban ülő nézők és a tévéképernyők előtti rajongók: a dán-finn Eb-meccs első félidejének végén Christian Eriksen összeesett a pályán, megállt a szíve, így életmentő beavatkozást kellett elvégezni rajta. Simon Kjær dán csapatkapitány azonnal szívmasszázst adott neki, nagy eséllyel ez menthette meg a játékos életét, akinek a hírek szerint állapota stabil, sőt, már FaceTime-on is beszélt a csapattársakkal.

Kapcsolódó

Eriksent stabil állapotban vitték kórházba

Christian Eriksent a pályán élesztették újra, a mérkőzés félbeszakadt.

A jókívánságok megállás nélkül érkeznek a játékos felé, már a brit királyi családtól is kapott, Vilmos herceg azt írta Twitter-bejegyzésében:

Biztató híreket kaptunk Christian Eriksenről, mindannyian szorítunk érte és küldjük az erőt családjának. Nagy gratuláció az orvosi csapatnak és Anthony Taylor játékvezetőnek, akik nyugodtan és gyorsan kezelték a helyzetet.

Encouraging news about Christian Eriksen, we are all thinking about him and his family. Well done to the medical team and Anthony Taylor for their calm and swift action. W

- The Duke and Duchess of Cambridge (@KensingtonRoyal) June 12, 2021

Ezen kívül civilek elindította egy petíciót online, hogy az angol labdarúgó-szövetség köteles lenne minden futballpályának egy defibrillátort biztosítani, már több játékos beállt a kezdeményezés mögé.

Well done to the medical staff and support on hand to help @ChrisEriksen8. Luckily we have these people and equipment close by. Others my not be as fortunate. Hopefully supporting something like this will help save future lives. https://t.co/kcmpYYe1Gf

- Jesse Lingard (@JesseLingard) June 12, 2021


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!